Hoe beginnen met werken in Portugal

Ben je pas afgestudeerd en op zoek naar een baan op een spannende, internationale locatie? Of misschien ben je een doorgewinterde professional die klaar is voor een verandering van omgeving? Hoe dan ook, Portugal is een geweldige plek om je werkende leven een kickstart te geven! Hier is alles wat je moet weten over het vinden van info over starten met werk in portugal.

Lissabon, Portugal is een prachtige, historische stad met veel mogelijkheden voor jonge professionals.
Eerst en vooral heb je een werkvergunning nodig. Tenzij je onderdaan bent van een EU-lidstaat of Zwitserland, kan dit een lastig proces zijn. Je moet een aanvraag indienen bij het Portugese consulaat of de ambassade in je eigen land, samen met documenten zoals je paspoort, CV en arbeidscontract. Zodra je je werkvergunning hebt, ben je klaar om op zoek te gaan naar een baan!
Banen in Portugal kun je op verschillende manieren vinden. Netwerken is altijd een goede optie – contact opnemen met vrienden of familieleden die connecties hebben in Portugal. LinkedIn is ook een waardevol instrument voor werkzoekenden; veel bedrijven plaatsen daar hun openstaande vacatures. Vergeet ten slotte ook de ouderwetse manier niet: het afstruinen van vacaturebanken en websites zoals Indeed of Glassdoor
Als je eenmaal een sollicitatiegesprek hebt, gefeliciteerd! Nu is het tijd om je onderzoek te doen en je zo goed mogelijk voor te bereiden. Naast alles wat je kunt leren over het bedrijf zelf, moet je ook een aantal vragen voorbereiden die je aan je potentiële werkgever kunt stellen. Zo laat je zien dat je echt geïnteresseerd bent in de functie en er niet zomaar bent. Tot slot, vergeet niet om je professioneel te kleden en op tijd te komen (of nog beter, vroeg!)
Werken in Portugal heeft zo zijn voordelen – je krijgt prachtige stranden, heerlijk eten en een rijke cultuur terwijl je werkt aan je carrière. Met een beetje geduld en doorzettingsvermogen, bent u zeker om de perfecte baan te vinden in Portugal in een mum van tijd!

Niet naar Portugal maar naar Spanje, kijk dan eens op tips om te wonen in spanje

Conclusie: Job hunting kan moeilijk zijn, maar hopelijk heeft deze gids u een aantal nuttige tips gegeven over hoe u kunt gaan werken in Portugal. Veel succes met het zoeken naar een baan en geniet van alles wat Lissabon te bieden heeft!